
اینهفته در جهان خودرو: فنآوری جدید فورد برای حذف چراغ راهنمایی؛ رونمایی از بزرگترین شاسیبلند ب ام و؛ تایید ساخت دومین مدل الکتریکی پورشه؛ هشدار فولکسواگن درباره خطر نابودی صنعت خودرو در آلمان؛ ماشین ۵۰۰ اسب بخاری چینی برای بازار اروپا و هچبک جدید اشکودا.
فورد در حال آزمایش فنآوری تازهای است که با آن ماشینها بدون نیاز به توقف پشت چراغ راهنمایی در چهارراهها، از کنار یکدیگر عبور میکنند.
این فنآوری از حرکت عابران پیاده الهام گرفته است که میتوانند با تنظیم سرعت از کنار یکدیگر عبور کنند. اتصال ماشینها به اینترنت بستر شبیهسازی این حرکت را فراهم کرده است.
با اتصال به اینترنت ماشینها میتوانند موقعیت و سرعتشان را به یکدیگر اطلاع دهند و فورد نرمافزاری ساخته است که با پردازش این اطلاعات موقعیت ماشین را با توجه به سرعت ماشینهای دیگر تنظیم میکند و آنها میتوانند بدون توقف از چهارراه عبور کنند.
براساس تحقیقی در اتحادیه اروپا، تا شصت درصد تصادفها در چهار راهها رخ میدهد و فورد میگوید هر راننده در بریتانیا هر سال ۴۸ ساعت پشت چراغ قرمز میایستد. علاوه بر اتلاف وقت و خطر تصادف، توقف و حرکت دوباره پشت چراغ راهنمایی باعث افزایش آلودگی هوا میشود.
این فنآوری که در بریتانیا در حال آزمایش است، بخشی از مجموعهای است که فورد با استفاده از ارتباط خودروها به اینترنت در حال توسعه آنها است. از جمله سیستمی که به رانندگان جای پارک موجود در منطقه را نشان میدهد یا پیش از نزدیک شدن خودروهای امداد به راننده اطلاع میدهد تا راه را باز کند.
بزرگترین شاسیبلند ب ام و
ب ام و هفتمین و بزرگترین شاسیبلند خود را پیش از رونمایی رسمی در نمایشگاه لسآنجلس معرفی کرد. مدلX7 که از بهار آینده به بازار عرضه میشود با سه ردیف صندلی برای هفت سرنشین جا دارد و با مرسدس-بنز GLS، آئودی Q7 و رنجروور رقابت میکند.
X7 در کارخانه ب ام و در آمریکا ساخته میشود و بیشتر با هدف جلب خریداران ثروتمند در بازار آمریکا، چین و خاور میانه ساخته شده است.
از نظر ظاهری، X7 شبیه به X5، شاسیبلند کوچکتر ب ام و است. گرچه جلوپنجره بسیار بزرگ و چراغهای به نسبت باریکش آن را کمی متمایز میکند.
ب ام و در X7، ترکیبی از قابلیتهای فنی X5 و امکانات سدان لوکس سری هفت خود را در اختیار راننده قرار میدهد. از جمله هوش مصنوعی جدیدی که جملات محاورهای راننده را درک میکند و با یادگیری عادتهای راننده و سرنشینان، بخشهای مختلف ماشین را مناسب سلیقه آنها کنترل میکند.
X7 در چهار مدل مختلف با موتورهای شش و هشت سیلندر دیزل و بنزینی به بازار عرضه میشود. قویترین مدل ۴۶۲ اسب بخار نیرو دارد و شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعتش ۵.۴ ثانیه است. حداکثر سرعت این مدل به صورت الکترونیکی به ۲۵۰ کیلومتر در ساعت محدود شده است.
دومین مدل الکتریکی پورشه
پورشه ساخت دومین ماشین الکتریکی خود را تایید کرد. این ماشین که یک استیشن با ارتفاعی بلندتر از ماشینهای اسپرت است براساس کانسپت «میشن ئی کراس توریزمو» ساخته میشود که بهار امسال در نمایشگاه ژنو رونمایی شد.
پورشه قرار است اولین مدل الکتریکی خود که نامش تایکان است را سال آینده به بازار عرضه کند. پلتفرم تایکان مبنای ساخت مدل دوم کارخانه هم خواهد بود. این پلتفرم برای هر چرخ یک موتور الکتریکی دارد که در مجموع ششصد اسب بخار نیرو تولید میکند.
زمان عرضه این ماشین اعلام نشده اما پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شود.
پورشه همگام با مالکش، گروه خودروسازی فولکسواگن برنامه گستردهای برای ساخت خودروهای الکتریکی دارد. این شرکت اعلام کرده تا سال ۲۰۲۵ بیش از هفت میلیارد دلار در توسعه و ساخت ماشینهای الکتریکی سرمایهگذاری خواهد کرد و پیشبینی کرده تا آن زمان ماشینهای هیبرید و الکتریکی نیمی از فروش شرکت را شامل شود.
خطر نابودی خودروسازی آلمان
مدیر گروه خودروسازی فولکسواگن با ترسیم آیندهای تاریک از خودروسازی آلمان هشدار داده اگر کارخانههای آلمانی نتوانند روش کار خود را با توجه به قوانین سختگیرانه حفظ محیط زیست تغییر دهند شانس زیادی برای بقا نخواهند داشت.
هربرت دیهس که کمتر از یک سال است به مدیریت گروه خودروسازی فولکسواگن منصوب شده در یک سخنرانی برای قطعهسازان گفت «با وضع موجود، شانس خودروسازی آلمان برای حفظ برتری جهانی در دهه آینده ۵۰-۵۰ است»
سختتر شدن قوانین برای حفظ محیط زیست، خودروسازان را تحت فشار زیادی گذاشته است. ده روز پیش اتحادیه اروپا اعلام کرد قصد دارد خودروسازان را وادار کند تا میزان تولید دیاکسید کربن محصولات خود را تا سال ۲۰۳۰ سی و پنج درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش دهند.
در بیانیهای که وزرای محیط زیست کشورهای عضو اتحادیه اروپا منتشر کردند به گزارش اخیر سازمان ملل متحد اشاره شده که هشدار داده است جهان برای جلوگیری از نتایج مخرب تغییرات اقلیمی تنها حدود یک دهه فرصت دارد.
قوانین جدید پیش از اجرا باید به تصویب پارلمان اروپا برسد و خودروسازان در تلاشند تا سرعت این تغییرات را کم کنند.
با وجود سرمایهگذاری خودروسازان آلمانی در ساخت خودروهای الکتریکی، آنها معتقدند کنار گذاشتن موتورهای درون سوز به سرعت ممکن نیست و عجله در این کار به بیکاری گسترده در آلمان منجر شود و به گفته اتحادیه خودروسازان آلمان تا ۶۰۰ هزار شغل در خطر است.
ساخت قوای محرکه الکتریکی پیچیدگی کمتری از موتورهای درونسوز دارد و باتری که مهمترین بخش این ماشینها است در خارج از آلمان تولید میشود.
هربرت دیهس میگوید برای اینکه میزان دیاکسید کربن محصولات فولکسواگن در اروپا سی درصد کم شود، سهم خودروهای الکتریکی از کل فروش ماشینهای این شرکت باید به سی درصد افزایش یابد. در حالی که هنوز زیرساخت کافی برای این ماشینها فراهم نیست و خریداران نسبت به ماشینهای الکتریکی تردید دارند.
ماشین ۵۰۰ اسب بخاری چینی برای مسابقه
با نزدیک شدن زمان عرضه محصولات شرکت چینی لینکاندکو (Lynk & Co) به اروپا، این کارخانه از ماشین ۵۰۰ اسب بخاری که قصد دارد با آن در مسابقات تورینگ کاپ شرکت کند رونمایی کرد.
لینکاندکو بخشی از شرکت جیلی است که مالکیت ولوو را در اختیار دارد و با تیم رسمی ولوو که نامش کایان (Cyan) است در فصل ۲۰۱۹ مسابقات شرکت خواهد کرد. این تیم در سال ۲۰۱۷ در مسابقات تورینگ قهرمان شد.
ماشینی که این تیم آماده کرده براساس مدل ۰۳ لینکاندکو است که هنوز تولید آن آغاز نشده است. لینکاندکو اعلام کرده که براساس این ماشین یک مدل اسپرت شهری هم به بازار عرضه خواهد کرد.
مدل دیگر شرکت به نام ۰۲ یک شاسی بلند کوچک است که از سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه میشود.
لینکاندکو هشتمین خودروسازی است که در این مسابقات شرکت میکند و بودن در کنار آئودی، آلفارومئو، هوندا، هیوندای، پژو، سئات و فولکسواگن فرصت ایدهآلی برای این شرکت فراهم میکند تا نام خود را در بازار جا بیاندازد.
اسکالا به جای راپید
اشکودا، خودروساز چک، نام مدل جدید خود را اعلام کرد. اسکالا، هچبک جدید این شرکت، براساس کانسپت ویژن RS ساخته میشود که چند هفته پیش در نمایشگاه پاریس نمایش داده شد.
اشکودا که بخشی از گروه خودروسازی فولکسواگن است، پیش از این هچبک خود را با نام راپید به بازار عرضه میکرد. راپید بیشتر برای خریدارانی ساخته میشد که به دنبال قیمت ارزانتر بودند. اما حالا اشکودا میخواهد با ماشینهایی مثل اپل آسترا، فورد فوکوس و فولکسواگن گلف رقابت کند که لوکسترند و برای همین لازم است تا محصول جدیدش را با هویتی تازه معرفی کند که نشانی از گذشته نداشته باشد.
اشکودا همچنان یک هچبک ارزان با نام راپید را برای بازارهای چین و روسیه خواهد ساخت.