
پس از ماهها کش و قوس، سرانجام وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی، متن استعفانامه خود را در فضای مجازی منتشر کرد و اعلام کرد از این سمت کناره گیری می کند. وی در ماههای اخیر از جمله پس از بالا گرفتن اعتراضات دی ماه در ایران استفعای خود را اعلام کرد که هر بار توسط رئیس جمهور پذیرفته نشد. حسن روحانی نیز، امروز یکشنبه، ۲۹ مهر، چهار وزیر پیشنهادی خود برای وزارتخانههای اقتصاد، صنعت، راه، و کار را به مجلس معرفی کرد.
به گزارش ایسنا، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی که در هفتههای اخیر جزو خبرسازترین اعضای کابینه دولت دوازدهم بوده و شایعههایی درباره استیضاح یا استعفای وی به طور متناوب مطرح میشد، روز شنبه متن استعفای خود را منتشر کرد تا رسما از سمت خود خداحافظی کند؛ تاریخ این استعفانامه متعلق به یکماه و نیم پیش است.
وزیر راه و شهرسازی ایران در کانال خود در فضای مجازی، نامه استعفای خود از این سمت را که خطاب به رئیس جمهوری نوشته شده منتشر کرد.
این نامه که تاریخ یکم سپتامبر 2018 را نشان می دهد، از سوی وزیر راه و شهرسازی خطاب به رییس جمهور نوشته و در آن درخواست میکند که با استعفای وی موافقت کند.
در این خصوص سید قاسم بینیاز، مدیرکل روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی نیز در گفتوگو با ایسنا ضمن تایید استعفای آخوندی، تصریح کرد: متن استعفا تقدیم رییسجمهوری شده است و تصمیم نهایی در این رابطه با رئیسجمهوری است.
آخوندی در این نامه آورده:
پیرو سه بار درخواستی که سال گذشته از محضر جنابعالی (رئیسجمهوری) داشتم اجازه میخواهم از خدمت شما از دولت رخصت بخواهم. به نظر نمیرسد در ارتباط با روش بازآفرینی شهری مورد نظر جنابعالی بتوانم کار موثری انجام دهم. همچنین در ارتباط با سیاست دخالت حداکثری دولت در بازار و روش ساماندهی امور اقتصادی به لحاظ شرایط موجود کشور نیز امکان هماهنگی ندارم. این حق شماست که وزیر همراهتری را در دولت داشته باشید. خواهشمندم اینبار با درخواست این جانب موافقت و در تعیین جانشین تسریع فرمایید.
وزیر راه و شهرسازی دولتهای یازدهم و دوازدهم در ادامه این نامه آورده: من براین اعتقاد هستم که سه اصل پایبندی به قانون، احترام به حقوق مالکیت و اقتصاد بازار رقابتی را در هیچ شرایطی نباید زیر پا گذاشت. آنچه که در تدبیر شرایط سخت جدید ناشی از تحریمهای آمریکا شاهدیم، دقیقا نقض همین سه اصل است. در هر صورت با این سطح از تفاوت دیدگاه از حیث اخلاقی ادامه کار من درست نیست. خواهش میکنم که به من رخصت دهید در اولین فرصت از خدمتتان خارج شوم ولی درخواست دارم که این زمان از پایان مهرماه سال جاری فراتر نرود. برای جنابعالی و همکاران در دولت و مردم عزیز ایران آرزوی توفیق و سرافرازی دارم.
لازم به ذکر است، عباس آخوندی و عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان، به تازگی درباره لوایح مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و وظایف هیات نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام، مباحثه ای داشتند که در فضای رسانه ای نیز منعکس شد. آخوندی در نامه ای خطاب به علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی از اظهارات عباسعلی کدخدایی در مورد ارجاع لایحه پولشویی به هیات نظارت بر اجرای سیاستهای کلی نظام گلایه کرد.
استعفای وزیر راه و شهرسازی با واکنش عباسعلی کدخدایی مواجه شد، که در توییتی نوشت: «اشکال کار بی راهه رفتن بود، نه ندانستن. توصیه شد به جای فرافکنی، راه را درست طی کنید، اگر نیت دیگری ندارید. استعفای اخیر نشان داد چه کسی به جای کعبه به ترکستان رسید. من آنچه شرط بلاغ است با تو می گویم تو…؟!»
چند هفته پیش نیز امام جمعه تهران از وزیر راه خواسته بود حرف های بی ربط نزند و به کار خود سامان دهد.
معرفی چهار وزیر جدید به مجلس
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز یکشنبه، ۲۹ مهر، چهار وزیر پیشنهادی خود برای وزارتخانههای اقتصاد، صنعت، راه، و کار را به مجلس معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، در نامهای که در صحن علنی مجلس قرائت شد، فرهاد دژپسند، معاون سابق سازمان برنامه و بودجه، برای تصدی وزارت اقتصاد و محمد شریعتمداری برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شدهاند.
محمد اسلامی و رضا رحمانی سرپرستان وزارتخانههای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت نیز به عنوان وزیران پیشنهادی برای این وزارتخانهها به مجلس معرفی شده اند.
حسن روحانی شامگاه روز گذشته ضمن پذیرش استعفای عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمد اسلامی و رضا رحمانی را به عنوان سرپرستان این وزارتخانهها منصوب کرده بود.
مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد نیز روز چهارم شهریور توسط نمایندگان مجلس استیضاح و برکنار شده بود.
مجلس پیش از آن نیز در جلسه روز ۱۷ مرداد علی ربیعی، وزیر کار، را استیضاح و برکنار کرده بود.