انتشار ویدیویی تکان دهنده و اعتراف گونه از داریوش اقبالی و توهین شدید نمایندگان مجلس به او

© Copyright Notification: This video is originally produced by IranTV on youtube (youtube.com/IranTV) and all rights are preserved for us. using our contents without permission results in our legal claim.

داریوش اقبالی ویدویی جدید منتظر کرده که آن رانمایانگر سقوط هفت هزار سال و افول یک تمدن می‌خواند… او در این ویدیو با انشار تصاویری از خمینی، حرف های بی سر و ته او و مردم فریب خوده و شورشیان 57 به مردم ایران نهیب می زند که چه اشتباه بزرگی مرتکب شده اند.
داریوش اقبالی خوانند معروف و محبوب ایرانیان، با انتشار تتصاویر و قططعاتی از فیلم های مربوط به محمد رضا شاه پهلوی شاه فقید ایران در کنار اتفاقات و حواشی شورش 1357به نوعی یاد روزگار شاهنشاهی ایران را می کند.
این ترانه و این موزییک ودیدو که با نام بوف کور منتشر شده است، واکنش های متفاوتی را برانگیخته است . مردم ایران با دیدن این ویدیو با توجه به اینکه داریوش خود در زمان شاه فقید انتقاداتی به سیستم اداره کشور داشت اغلب در شبکه های اجتماعی گفته اند که حیف که باید فضاحت به بار آ»ده جمهوری اسلامی را م یدیدییم تا می فهمیدیم چه دوران خوبی داشتیم.
اما از سوی دیگر عزیزی نماینده مجلی در گفتگو با خبرگزاری رکنا با توهین بی سابقه به این خواننده محبوب او را معتاد خطاب می کند و می گوید که قرار نیست هرکس از پای منقل بلند شده بیاید و رژیم را بخواهد براندازد. اظهار نظری که با واکنتش همه جانبه و تند مردم در شبکه های اجتماعی مواجه شده است.
در این رابطه به نوشته ایندیپندنت
در وانفسای رکود و فترت هنر در ایران، و در روزگاری که تتلوها دل جوانان را اسیر کرده اند، شنیدن یک قطعه موسیقی نو یا کلاسیک و انتشار آلبومی که روح زمانه در نواها و ترانه‌های آن حس شود، آنقدر کمیاب است که گویی به‌سوی نایاب شدن پیش می‌رود.
داریوش اقبالی، هنرمندی که با عبور از مرزهای هنر، در مقام چهره‌ای اجتماعی هم مقبولیتی کم‌‌نظیر به دست آورده، در پنج دهه اخیر با صدا و انتخاب ترانه‌های خود آرزوها و رنج‌های جامعه ایران را بیان کرده است. آلبوم «گرگ»، آخرین مجموعه ترانه‌های داریوش که به تازگی منتشر شد نیز بر پایه سبک و سیاق شناخته‌شده او حاوی ترانه‌هایی است که بلافاصله پس از انتشار، در شبکه‌های اجتماعی بازتابی گسترده‌ یافتند و حتی کسانی که به تعدادی از ترانه‌های این مجموعه انتقاد داشتند، چنان با وسواس درباره واژه واژه هر ترانه اظهارنظر کردند که خود از سطح انتظارات نسل جدید و دوستداران قدیمی صدای داریوش از آثار اخیر او نشان دارد.
.

سه ترانه اول آلبوم گرگ به نام‌های «معلم تاریخ ما»، «گرگ» و «دروغ» از جنسی‌اند که انعکاس مسائل مطروحه‌ در آن‌ها در موسیقی پاپ ایران سابقه نداشته است. و در ادامه با شنیدن جزویات آن ها شما هم ثطعا متاثر خواهید شد.
اردلان سرفراز، سراینده ترانه معلم تاریخ ما، در یکی از سطرهای درخشان این ترانه می‌پرسد: «نان خیانت‌ها چرا بر سفره تفاهم است؟» این ترانه که کنکاش شاعر برای یافتن چرایی شکست‌ها و رنج‌های تاریخ چند دهه اخیر ایران است، با طرح یک پرسش، «تفاهم در خیانت» را به‌مثابه کلیدواژه به میان می‌آورد که خود دردی بزرگ‌تر است از آنچه به‌عنوان دردهای تاریخی می‌شناختیم.
در ترانه گرگ بر اساس شعری از فریدون مشیری، شاعر معاصر ایران، داریوش سه بیتی را می‌خواند که در نسخه‌های رسمی شعر گرگ در مجموعه آثار مشیری منتشر نشده‌اند؛
. این سه بیت عبارت است از:

ملتی افتاده و زار و زبون‌
گرگ بیرون دارد و گرگ درون

حلقه حلقه گرگ پیرامون ما
سیرشان هرگز نسازد خون ما

گر چنین بر ما بزرگی می‌کنند
بره می‌بینند و گرگی می‌کنند

در ابتدای ترانه گرگ، داریوش این سه بیت را دکلمه می‌کند. انتشار نیافتن این ابیات در زمان حیات شاعر، خود گواه این نکته است که به‌ویژه مصرع اول می‌توانست بسیار بحث‌برانگیز و محل بروز بحث‌های سیاسی باشد؛ آنجا که می‌گوید: «ملتی افتاده و زار و زبون» طبعا ابرازعقیده‌هایی چنین تند و آشکار که در لایه‌های زیرین خود حاوی برداشت‌های تاریخی و اجتماعی شاعر از مردمان زمانه خود است، وقتی به‌ شکل ترانه اجرا شود، نسبت به چاپ همین شعر در مجموعه آثار شاعر بازخورد وسیع‌تری خواهد داشت.
اما ترانه «بوف کور» سروده «فرهاد عزیزی» که اخیرا جنجال فراوان آفریده در رسانه‌های اجتماعی موردتوجه قرار گرفته است و گروهی آن را به نوعی خط شکنی داریوش دانسته‌اند.
در بخشی از ترانه که به‌صورت ترجیع‌بند در نوبت‌های مختلف تکرار می‌شود، ترانه‌سرا از کتاب بوف کور و نویسنده آن -صادق هدایت- نام می‌برد و این شاید اولی بار است این نام‌ها در کنار یکدیگر در ترانه فارسی به میان می‌آیند؛ بنابراین ترانه‌سرا به‌طور مشخص قصد القای مفهومی خاص را داشته است
رنگ این سال‌های آخر
رنگ نسل بوف کوره

مثل صادق
از غمِ زندگی پول غروره

با شنیدن این ترجیع‌بند شنونده نمی‌داند که به کدام نسل باید عنوان «نسل بوف کور» داد و «این سال‌های آخر» که شاعر به آن اشاره می‌کند چه ویژگی‌ و رنگی داشته‌ که همرنگ نسل بوف کور شده است؟ و در دنباله برای شنونده این سوال پیش می‌آید که آنچه چیز است که مثل صادق هدایت ناشی از «غم زندگی پول غرور» بوده است؟
اما با دیدن ویدیوی این موزیک و تصاویری که از سالهای شورش 57 و اوایل تشکیل ج ا نشان داده می شود، واضح می شود که داریوش در حال اشاره به اشتباه ملتی است که از غرور و رفاه ندانستند که با یک تمدن کهن چه می کنند.

آخرین آلبوم داریوش
بوف کور
گرگ
شاهنشاهی
رضا شاه
شاهزاده رضا پهلوی