حاجیِ چند هزار میلیاردی خامنه ای و پشت پرده یک امضای 300 هزارمیلیارد تومانی

بازار لوازم خانگی و واردات و صادرات آن بازاری چندهزار میلیارد دلاری است که در انحصار چند خانواده است و به همین دلیل فرمان اخیر علی خامنه ای مبنی بر واردات از کره جنوبی خبرساز شده است.

گروه صنعتی انتخاب تحت مدیریت دیانی ۴۰ درصد بازار لوازم خانگی ایران را در اختیار دارد

علی خامنه‌ای ۹ ماه پس از ممنوع کردن واردات واکسن کرونا از «آمریکا و انگلیس»، واردات لوازم خانگی از کره جنوبی را هم ممنوع اعلام کرد. ممنوعیت‌هایی که بیش از هر چیز با منافع اقتصادی افراد و نهادهای نزدیک به کانون قدرت مرتبط است. در ممنوعیت واردات واکسن کرونا، ستاد اجرایی فرمان امام تحت نظر خامنه‌ای سود برد و در ممنوعیت واردات لوازم خانگی از کره جنوبی پای محمدرضا دیانی، معروف به حاجی دیانی مدیر گروه صنعتی انتخاب و مالک شرکت‌های «اسنوا»، «حایر» و «دوو»، تولید‌کننده لوازم خانگی در میان است. اسنوا از خردادماه سال گذشته خط تولید لوازم خانگی «شهید سلیمانی» را افتتاح کرد و یکی از پروژه‌های ادعایی تولید واکسن داخلی در نهادهای زیرمجموعه بیت رهبری نیز به نام محسن فخری‌زاده، چهره کلیدی فعالیت‌های هسته‌ای نظامی جمهوری اسلامی نام‌گذاری شده است.

در نامه رهبر جمهوری اسلامی به ابراهیم رئیسی به این نکته اشاره شده که جمعی از تولید‌کنندگان داخلی از او خواسته‌اند با هدف حمایت از تولید داخلی مانع واردات لوازم خانگی از کره جنوبی شود. جمعی که با توجه به انحصار ۴۰ درصدی گروه صنعتی انتخاب در بازار لوازم خانگی ایران به نظر نمی‌رسد بدون حضور حاجی دیانی بوده باشد.

او همواره بزرگترین منتقد واردات و وجود کالاهای کره‌ای در بازار ایران بوده است. هرچند که خود نمایندگی انحصاری واردات و مونتاژ محصولات دوو کره در ایران را در اختیار دارد. دیانی هیچ‌گاه به این پرسش پاسخ نداد که چطور ۵۲ کانتینر قاچاق تحت عنوان پوسته یخچال وارد کشور شد، اما در واقع داخل کانتینرها یخچال دو در دوو جاسازی شده بود. این محموله شامل ۲۰۰۰ یخچال سال ۱۳۹۴ در گمرک هرمزگان کشف شد و شرکت مبین طاها انتخاب سفارش دهنده آن بود.

دامنه گسترده فعالیت شرکت‌های حاجی دیانی

محمدرضا دیانی، ۴۶ ساله متولد اصفهان است که تحصیلات مقدماتی خود را در حوزه علمیه قم سپری کرده است. او هم‌اکنون گروه صنعتی انتخاب را در اختیار دارد که نه تنها در لوازم خانگی که در صنایع بالا‌دستی، حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، ساختمان، گردشگری و بازرگانی فعال است و پنج هلدینگ فعال در کشور دارد.

ادامه این گزارش را در سایت ایندیپندنت فارسی می‌توانید بخوانید.

© Copyright Notification: This video is originally produced by IranTV on youtube (youtube.com/IranTV) and all rights are preserved for us. using our contents without permission results in our legal claim.