Leader and stock marke crisis and the currency exchange rate debate.
© Copyright Notification: This video is originally produced by IranTV on youtube (youtube.com/IranTV) and all rights are preserved for us. using our contents without permission results in our legal claim.
درود … علی خامنه ای رهبر ر ج ا در سخنان اخیر خود با هدف فرار رو به جلو و فریب مردم در مورد مشکلات متعدد اقتصادی و سایر مشکلات کشور گفت که . آسیبهای اجتماعی، مسئلهِی اعتیاد، مسئلهی طلاق، مسئلهی حاشیهنشینی، مسئلهی هجرت از روستاها و تخریب روستاها، مسآله فرار نخبگان اینها همه راه حل دارد. در اینجا باید اشاره کنیم که این سخن او تنها نشان می دهد که خود او هم قبول کرده است که در کشوری تحت مدیریتش ، در هر حوزه ای دست بگذاریم هزاران مشکل وجود دارد و یا به قول هامه مردم سران ر ج ا و رهبر این رژیم تپه ای را در این کشور به ننصیب تگذاشته اند.
خامنه ای در ادامه سخنانش به شکل خق به جانب گفت که یک وقت هست که کشور مدیری دلسوز ندارد، آن محلّ بحث نیست؛ امّا وقتی فرض بر این است که مدیران میخواهند مسئله را حل بکنند، خب برای این باید راه حلّ علمی پیدا کرد و قطعاً راه حل دارد.
در این قسمت او به طرز عجیبی مشکلات را بر گردن مردم می اندازد و و با سرزنش مردم می گوید که در کشور مدیر خوبی وجود ندارد و راجع به آن هم نباید بحث کرد. غافل از اینکه همین کشوری که او می گوید مدیر خوب و دلسوز ندارد، 40 سال پیش از پیشرو ترین کشورهای جهان بود.
اما واقعیت اینجاست که علی خامنه ای به جایی رسیده است که دیگر راهی برای برون رفت از اضاع ندارد. می داند که نه خودش و نه اطرافیانش سواد اداره کشور را ندارند و از طرفی اگر هم بخواهند کناره گیری کنند با این حجم از ظلم و فساد و غارت و جنایت، قطعا مردم به خود و خانواده شان امان نخواهند داد.
در این رابطه روزنامه آلمانی یونگ ولت می نویسد که علی خامنه ای یک سرنگونی نرم را که برایش اتفاق افتاده از مردم ایران پنهان می کند.
این خبرگزاری می نویسد که به نقل از دویچه ولی دیوان محاسبات ایران در تازهترین گزارش خود از اوجگیری بدهی خالص دولت و شرکتهای دولتی ایران به بیش از "2 میلیون میلیارد تومان" (یعنی 2هزار تریلیون تومان) تا دی ماه امسال خبر داده است.
و این رقم از کل اسکناس، سکه و سپردههای موجود در کشور نیز بیشتر است.
البته رقمی که ذکر شد، مربوط به بدهی خالص دولت با کسر مطالبات دولت و شرکت های دولتی از بخش های غیردولتی است؛ وگرنه بدهی ناخالص دولتی برابر 3.۸ میلیون میلیارد تومان (3۸۰۰ تریلیون تومان) است. این بدان بعنا است که ر ج ا با هر آنالیز اقتصادی و با هر حسابی که بخواهیم آن را ارزیابی کنیم، ورشکست شده است.
در طول تاریخ به جز یک مورد که آ« هم کشور یونان بوده است ، هر کشوری و هر رژیمی که به چنین اوضاعی رسیده در کمتر از یک سال سرنگون شده است و مورد خاص یونان هم به دلیل پشتیبانی کشورهای اتحادیه اروپا از این کشور بود.
دولت ابراهیم رئیسی اخیرا لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را به مجلس ارائه داده و چنین استدلال میکند که ارز دولتی مایه رانت و فساد بوده و در زندگی مردم و کنترل تورم نقشی نداشته است. البته این استدلال تا حدی مغلطه است؛ چرا که با توجه به ریشهای بودن فساد و رانت، همچنین رشد افسارگسیخته نقدینگی اصولا ارز دولتی برای مهار تورم بیمعنی است. اما ذکر این نکته نیز ضروری است که با حذف ارز دولتی، شتاب تورم جهش خواهد یافت. و ممکن است تا جند ماه رژیم را نجات دهد اما در نهایت مانع سرنگونی نخواهد شد.
بدین ترتیب با حذف ارز دولتی، در واقع بار بدهیهای دولت موقتا کاهش خواهد یافت، اما آوار آن با توجه به اثرات تورمی حذف ارز دولتی، بر سر مردم و اقتصاد کشور خراب خواهد شد. و این یعنی جنبش و اعتراضات سراسری.
در واقع اگر بار دیگر بهواهیم جمع بندی کنیم، علی خامنه ای می داند که اگرچه که هنوز در کاه هود نشسته است، اما در واقع سرنگون شده و چیزی نهواهد پایید که مردم ایران انتقام سال ها فقز و بدبختی و جنایت را از او و خانواده اش بگیرند.