همه چیز در باره بلای ترسناکی که ترکیه سر ایران آورد!

© Copyright Notification: This video is originally produced by IranTV on youtube (youtube.com/IranTV) and all rights are preserved for us. using our contents without permission results in our legal claim.

با مروری کوتاه در خبرهایی که طی چند روز گذشته در شبکه های خبری ترک زبان منتشر شده است می بینیم که به نوعی گرفتاری این روزهای مردم ایران، موجب رضایت سیاستمداران ترکیه شده است. آن هایی که موجب به بار آوردن خسارت و مصیبتی عجیب در خاک ایران شده اند. و نکته قابل توجه و ترسناک تر ماجرا این است که این پایان ماجرا نیست و با دقیق تر شدن در اقداماتی که سیاستمداران ترکیه ای انجام داده و در صدد انجام دادن هستند ، در خواهیم یافت که این تنها نوک کوه یخ فاجعه ای و بلایی است که به دست سیاستمداران ترکیه ای قرار است بر سر ایران بیاید.
اما ماجرا از چه قرار است؟ شاید در اغلب شهرهای ایران طی روزهای گذشته، شاهد هجوم ریزگردها و هوای بسیار بی کیفیت و غیر قابل تنفس بوده اید. در کنار همه بحث هایی که تا کنون در مورد آلودگی هوا در ایران و مسببان آن شده است، شاید تا کنون به نقش ترکیه تا کنون کمتر اشاره شده است. به نوشته یک کارشناس روابط بین الملل در اسوشیتد پرس امروز نتایج سدسازی‌های اردوغان روی دجله و فرات به تهران هم رسید تا ایرانی ها اندکی متوجه عمق فاجعه شوند. فاجعه ای که اگر در هر کشور دیگر جهان بود، مدت ها قبل سیاستمداران آ« کشور جوی آن را می گرفتند اما سران ر ج ا به دلیل بده و بستان های سیاسی و افتصادی و حتی شخصی با اینکه سال ها قبل از آن آگاه بودند، در مقابل آن سکوت کردند. مطابق این گزارش، ساخت 14 سد برفرات و 8 سد بردجله توسط ترکیه تالاب‌ها و کشاورزی عراق و سوریه رانابود و گردوخاک ابدی و زندگی جهنمی را به ایران هدیه می‌کند. به گزارش همشهری، در فاصله کمی از محل خیزش این موج از گردوغبار، سد «ایلیسو» در جنوب شرق ترکیه قرار دارد که ۲۴ آبان سال گذشته افتتاح شد تا جلوی جاری شدن ۴۳میلیارد مترمکعب آب را در بستر دجله و فرات بگیرد؛ بنابراین ریزگرد‌های اخیر ایران که نیمی از کشور را در بر گرفته است، نخستین محصول احداث سد بزرگ ترکیه است.
این در حالی است که از طرف دیگر با سد سازی های سپاه که تنها به دلیل سودجویی بیشتر آ« ها صورت گرفته است، بسیاری از کارشناسان علت دیگر پیدایش پدیده گرد و خاک را منشا داخلی دانسته اند.
در همین راستا مشاور سابق رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در توضیح علت ورود گرد و غبار به تهران که هزاران کیلومتر با شهرهای مرزی فاصله دارد می‌گوید، ما هم به دلیل عدم توانایی در جلوگیری از خرابکاری های ریست محیطی در کشورهای همسایه و هم به دلیل سککوت در برابر خرابکاری ها در خاک کشورمان در حال مدفون شدن زیر خاک هستیم. او در ادامه افزود که اگرچه ر شهرهای مرزی شامل گرد و خاک هایی هستیم که منشا خارجی دارند اما دشت‌های اطراف تهران مثل شهریار و ورامین با افت آب‌های زیرزمینی و فرونشست باعث تشدید گرد و غبار در پایتخت شدند که شاخص آلودگی را تا پنج برابر بیشتر از حد مجاز کرده است.
او در توضیح عوامل خارجی به سدسازی ترکیه اشاره کرده و گفته است: «درباره سدسازی در ترکیه باید کنسرسیومی با کشورهای همسایه تشکیل می دادیم و قبل از اینکه دیر شود علیه ترکیه در دادگاه لاهه شکایت می کردیم.
او در زمینه خشکی سیستان و بلوچستان هم می‌گوید، ج.ا نتوانسته‌ است حقابه خود را از افغانستان بگیرد و این کشور در گذشته و حال، از دادن حقابه به ایران امتناع کرده است.
ادعای مشاور سابق رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در ارتباط با سدسازی ترکیه و دیگر عوامل خارجی در دولت‌های قبلی نیز مطرح شده بود. حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران گفته بود، گرد وغبار ایران ۲۰ درصد منشاء داخلی و ۸۰ درصد منشاء خارجی دارد.
اما به نظر می رسد، مشکلی که مقامات ایرانی مطرح می‌کنند بیشتر به فرار از پذیرش مسولیت نزدیک است تا به واقعیت. بسیاری از کارشناسان این گونه ادعاها را "اغراق‌آمیز" تلقی می‌کنند.
گفتنی است که ریزش شدید گردوغبار که طی روزهای گذشته علاوه بر تهران بخش‌های غربی و شمالی کشور را درنوردید، اگرچه نخستین موج ریزگرد با آغاز همزمان فعالیت کانون‌های داخلی و خارجی است، اما آخرین آن نخواهد بود و طی سال‌جاری باید منتظر موج‌های متعدد ریزگردی باشیم. براساس اعلام ستاد ملی مقابله با پدیده گردوغبار، گردوغبار هفته اخیر کشور، ناشی از شکل‌گیری جبهه‌های گردوغبار بین ۲ کشور سوریه و عراق است.
به گزارش همشهری، در فاصله کمی از محل خیزش این موج از گردوغبار، سد «ایلیسو» در جنوب شرق ترکیه قرار دارد که ۲۴ آبان سال گذشته افتتاح شد تا جلوی جاری شدن ۴۳میلیارد مترمکعب آب را در بستر دجله و فرات بگیرد؛ بنابراین ریزگرد‌های اخیر ایران که نیمی از کشور را در بر گرفته است، نخستین محصول احداث سد بزرگ ترکیه است.
براساس رهگیری نقشه ریزگرد‌ها در سایت جهانی بارسلون، توده گردوغبار اخیر، ابتدا بخش‌های زیادی از عراق و سوریه را در برگرفت و بعد وارد ایران شد. جریانات جوی که طی دهه اخیر در اثر تغییر اقلیم به‌وجود آمده بخشی از عوامل این وضعیت است و خشکیدگی مناطق غربی عراق، به‌ویژه استان الانبار و رهاشدگی اراضی کشاورزی و کمبود آب در این کشور در پی احداث سد ایلیسو، عامل دیگر هجوم ریزگردهاست.
نقشه‌های هواشناسی نیز نشان می‌دهد منشأ بخشی از ریزگرد‌های اخیر داخلی است، اما موج اصلی ناشی از هجوم ریزگرد عربی است. اتفاقاتی که موجب شد شاخص آلودگی هوا در ساعاتی از بعد از ظهر در تهران به عدد ترسناک ۴۹۱ رسید. و این در حالی است که سازمان های هواشناسی پیش بینی می کنند که این شاخص در ماه های آینده می تواند اعداد بالاتری را هم ببنید، اتفاقی که می تواند تهران را با اختلاف به آلوده ترین شهر جهان تبدیل کند.