یکشنبه آتشین : مردم ایران انتقام سختی از خامنه ای گرفتند

Join this channel to get access to perks:
https://www.youtube.com/channel/UCdzx4555tCT_oaqqW1hN_8g/join
به گفته یکی از کارگران حاضر در این تجمع، در حال حاضر کسی در راه آهن پاسخگوی مطالبات کارگران ابنیه فنی آذربایجان نیست.

هم‌زمان کارکنان شرکت کنترل ترافیک تهران، در اعتراض به واگذاری وظایف این شرکت به موسسه رایانه شهر، مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.

خبر ادغام شرکت کنترل ترافیک و واگذاری وظایف این شرکت به شرکت پیمانکار، موجب نگرانی ۴۰۰ کارگر این شرکت شده است. کارگران معترض می‌گویند مشخص نیست در صورت واگذاری شرکت کنترل ترافیک، چه اتفاقی برای ما می‌افتد؟

بسیاری از این کارگران سوابق بالایی دارند و در صورت واگذاری شرکت، امنیت شغلی آن‌ها دچار مشکل می‌شود.

روز جهانی کارگر در ایران در حالی نزدیک می‌شود که بر اساس اعلام سایت حقوق‌بشری «هرانا»، در یک سال گذشته دست‌کم هزار و ۶۱۶ تجمع و اعتصاب کارگری در ایران برگزار شده است و دستگاه‌های امنیتی و قضائی جمهوری اسلامی در مقابل برای سرکوب این اعتراضات، ده‌ها فعال کارگری را احضار، بازداشت و زندانی کرده‌اند.

از «اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه، شرکت کشت و صنعت کارون، تجمع کشاورزان به‌ویژه در شرق اصفهان، اعتراضات معلمان، بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی» می‌توان به‌عنوام مهم‌ترین اعتراضات صنفی برگزار شده طی یک‌سال گذشته نام برد.

در اعتراضات برگزار شده در فاصله اردیبهشت ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲، عمده تجمعات برگزار شده در اعتراض به عدم دریافت حقوق ماهیانه و عدم توجه به مطالبات صنفی بوده و کارگران گاه در اعتراض به عدم پرداخت تا ۳۰ ماه از حقوق‌شان، دست به اعتصاب و تجمع زده‌اند.

تعداد «اعتصاب‌های کارگری و صنفی» در این دوره یک ساله نیز در مجموع ۵۰۸ مورد بوده است که شامل ۱۱۳ اعتصاب کارگری و ۳۹۵ اعتصاب صنفی بوده است.

تشکل‌های مستقل کارگری از جمله سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی واحد، سندیکای نیشکر هفت‌تپه، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان و اتحادیه آزاد کارگران در بازه زمانی اردیبهشت ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲، بیش از پیش تحت فشار نهادهای امنیتی بوده‌اند و شمار زیادی از کنشگران حوزه کارگری با طرح اتهامات مختلف از «برگزاری تجمع مسالمت‌آمیز در روز جهانی کارگر»، تا «انتشار عکس تظاهرات کارگری در اینترنت» و حتی به‌خاطر «دریافت دعوت‌نامه شرکت در نشست‌های جهانی اتحادیه‌های کارگری»، احضار، بازداشت و زندانی شده‌اند.

در این گزارش، از بازداشت ۴۹ کارگر و فعال کارگری از جمله بازداشت ۱۲ تن از رانندگان اعتصابی سندیکای کارگران شرکت واحد، ۱۶ کارگر معترض مجتمع مس سونگون ورزقان و ۷ کارگر معترض کارخانه سیمان کارون» یاد شده است.

در بخش دیگری از این گزارش همچنین به زندانی کردن و پرونده‌سازی امنیتی علیه برخی از فعالان کارگری همچون «رضا شهابی، حسن سعیدی، کیوان مهتدی، نسرین جوادی، آرش جوهری، یدی بهاری و مهران رئوف در کنار شماری از فعالان صنفی معلمان همچون محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی، رسول بداقی، اسماعیل عبدی، لطیف روزی‌خواه و محمدرضا رمضان‌زاده» اشاره شده است.

محکومیت ۴۲ کارگر و فعال کارگری به ۱۶۲ ماه حبس تعزیری و ۱۲۹ ماه حبس تعلیقی، صدور ۵۱۰ ضربه شلاق برای کارگران و احضار ۲۱ تن از آن‌ها به مراجع قضایی و امنیتی، از دیگر فشارهایی است که دستگاه‌های حکومتی برای سرکوب اعتراضات کارگری اعمال کرده‌اند.

-کمتر از یک هفته پس از پلب مجتمع تجاری اُپال در «سعادت‌آباد» تهران به دلیل «کشف حجاب» مراجعان گزارش شده این مجتمع با پیگیری کسبه بی‌سر و صدا باز شده است.
– فروشگاه «گرندکیدز» (فروشنده کیف و کفش کودک در مجتمع اُپال) در یک استوری نوشت «سلام خوشگلا ما برگشتیم. به مناسبت بازگشایی به تمام عزیزانی که امروز بدون حجاب اجباری به صورت حضوری از فروشگاه خرید کنند ۵۰ درصد تخفیف می‌دهیم.»
– کانال تلگرامی منصوب به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این آگهی را «دهن کجی بعد از رفع پلمب» خوانده و گروهی از حامیان نظام از غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواستار برخورد با فروشندگان آن شدند.
– بخش مهمی از جامعه از جمله بسیاری از مذهبیون و محجبه‌ها نیز «پوشش آزاد» و اختیاری را حق شخصی افراد می‌دانند و از آن به عنوان اهرمی برای نافرمانی مدنی علیه حکومت استفاده می‌کنند.
© Copyright Notification: This video is originally produced by IranTV on youtube (youtube.com/IranTV) and all rights are preserved for us. using our contents without permission results in our legal claim.