© Copyright Notification: This video is originally produced by IranTV on youtube (youtube.com/IranTV) and all rights are preserved for us. using our contents without permission results in our legal claim.
به گزارش پایگاه خبری تحلیل "با اقتصاد"، شرکتهای دارویی در زمینه تولید و فروش داروهای استراتژیک و عمومی فعالیت دارند که در دسته داروهای استراتژیک به دلیل شرایط تحریمی ایجاد شده با چالش تامین مواد اولیه و تولید مواجه هستند و علاوه بر آن شرکتهای دارویی فعال در زمینه داروهای عمومی با مشکلات نقدینگی و عدم وصول مطالبات مواجه با مشکلات تولید و ریسک افزایش درآمد دسته و پنجه نرم میکنند. در سال 97 به دلیل افزایش سطح عمومی قیمتها و افزایش نرخ فروش محصولات، درآمد شرکتهای دارویی افزایش یافته است. اما از سوی دیگر افزایش بهای تمام شده درامدهای عملیاتی و همچنین افزایش هزینههای اداری و فروش و هزینه مالی موجب شده است، حاشیه سود شرکتهای دارویی در معرض کاهش قرار گیرد.
به روزترین گزارش مرتبط با این خبر: کدام شرکت دارویی بیشترین درآمد سه فصل گذشته سال 99 را رقم زد؟/ «دارو» و «دلر» بیشترین درآمد را به دست آوردند
بررسی 19 شرکت دارویی فعال در بازار بورس نشان میدهد، این شرکتها در دوره سه ماهه منتهی به خرداد 98 در مجموع هزار و 152 میلیارد تومان درآمد ساختهاند که نسبت به دوره مشابه سال قبل مجموع درآمد 490 میلیارد تومان افزایش یافته است. بنابراین میانگین درآمدی شرکتهای دارویی در سه ماهه اول 98 مبلغ 60 میلیارد و 665 میلیون تومان است.
دلر پردرآمدترین دارویی بورسی
بررسی درآمدهای عملیاتی شرکتهای دارویی در دوره سه ماهه منتهی به خرداد 98 نشان میدهد، شرکت داروسازی اکسیر با درآمد 181 میلیارد و 922 میلیون تومان، بالاترین میزان درآمد را در گروه دارویی رقم زده است و شرکت داروسازی آوه سینا با درآمد 13 میلیارد و 609 میلیون تومان کمترین میزان درآمد را در این گروه داشته است. همچنین شرکت داروسازی فارابی با افزایش 276 درصدی درآمد در دوره سه ماهه منتهی به خرداد 98 نسبت به مدت مشابه، بالاترین میزان افزایش درآمد را به خود اختصاص داده است.
بررسی سود خالص هر سهم شرکتهای دارویی
بررسی سود خالص هر سهم شرکتهای دارویی نشان میدهدف شرکتهای دارویی در سه ماهه منتهی به خرداد 98 نشان میدهد، داروسازی اکسیر با شناسایی سود 1203 ریالی برای هر سهم بالاترین میزان سود را برای هر سهم شناسایی کرده است و داروسازی زهراوی با شناسایی زیان 44 ریالی، بدترین شرایط را از این نظر در میان شرکتهای دارویی دارد.
داروسازی سبحان انکولوژی در دوره سه ماهه منتهی به خرداد 97 برای هر سهم هیچ سودی شناسایی نکرده اما در دوره سه ماهه منتهی به خرداد 98 برای هر سهم سود 39 ریالی شناسایی کرده است. بنابراین عملکرد قابل قبولی در افزایش شناسایی سود رقم زده است.
اما در کنار افزایش شناسایی سود خالص برای هر سهم در شرکتهای دارویی، نمادهای دفارا، کاسپین، دسینا، داسوه، دکوثر، دیران، ددام، دلقما، دروز و دزهراوی نسبت به دوره سه ماهه قبل عملکرد ضعیفتری داشته و سود خالص هر سهم شرکت نیست کاهش یافته است. که در این میان بیشترین میزان کاهش سود مربوط به سود هر سهم کاسپن است و بیشترین درصد کاهش سود هر سهم مربوط به نماد دکوثر است.