جمهوری اسلامی از دوران اکبر هاشمی رفسنجانی علاقه ویژهای به تقسیم استانها در ایران نشان داده است. استان آذربایجان در سال ۱۳۶۹ تقسیم و در ادامه بیش از ۱۰ استان جدید تشکیل شد. این اقدام ر ج ا این روزها شدت گرفته است و منابع رسمی از تقسیم استان کرمانشاه به سه استان و همچنین تقسیم کرمان و شیراز به استان های شمالی و جنوبی خبر می دهند. اما هدف واقعی ر ج ا از این تقسیم بندی ها چیست ؟ تقسیم بندی هایی کم سابقه که در جهان هیچ نمونه مشابهی ندارد و برای مثال کشورهایی با وسعت هایی چندید برابر ایران مانند آمریکا و یا کانادا نسبت به مساحتشان تقسیمات اسنانی بسیار کمتری دارند. در این گزارش با استناد به چند نقل قول هدف اصلی ر ج ا از این تقسیمات را خواهیم دید.
رئیسی گفته تشکیل استان کرمان جنوبی در دستور کار دولت قرار دارد و پیگیری میشود. او افزوده تشکیل استان کرمان جنوبی بارها مطرح شده اما اجرا مهم است که با تأخیر مواجه شده است و با توجه به مطالعات و ظرفیتهای حتماً در دستور است.
همانطور که ابراهیم رئیسی اشاره کرده از مدتی پیش با تلاش لابی مافیاهای اقتصادی در کرمان که از یکسو به جریان اکبر هاشمی رفسنجانی و از سوی دیگر به جریان قاسم سلیمانی مرتبط هستند مطرح شده است. البته در استان کرمان طرحهای دیگری برای تقسیمات استانی وجود دارد. طرح تشکیل استان بم به مرکزیت این شهرستان و طرح تشکیل استان سیرجان به مرکزیت این شهرستان هم در سالهای گذشته توسط نمایندگان این استانها در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است.
طرح هایی که همه و همه در راستای ایجاد تفرقه و رقابت میان اهالی این شهرستان ها صورت میگیرد. اتفاقی که این تئوری را بیش از پیش برجسته می کند که ریشه اغلب اختلافات نژادی و استانی خود نیروهای امنیتی اطلاعاتی ر ج ا هستند.
در این راستا با اینهمه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ماه مهر پارسال در گزارشی اعلام کرده بود که دلیل پافشاری سپاه و نیروهای امنیتب بر افزایش تقسیمات اسنانی معلوم نیست و گفته بود که «هفت شهرستان جنوبی از حداقل شرایط قانونیِ یک میلیون نفر جمعیت برای هر استان برخوردار نیست» و «تصویب این طرح پیامدهای منفی برای دولت در بردارد».
در این گزارش از جمله پیامدهای منفی ایجاد استان جدید «ایجاد بار مالی فزاینده بر دوش دولت» عنوان شده و آمده بود که در شرایط کنونی اقتصادی دولت با توجه به «تحریمها، کاهش ارزش پول ملی، تورم و پیامدهای اقتصادی بحران بیماری» این اقدام «به لحاظ کارشناسی قابل توجیه نیست». و فقط باعث افزایش هزینه ها و تورم بیشتر می شود.
این مرکز پژوهشی تأکید کرده بود که «بررسی تجربیات سایر کشورها در زمینه تغییر و اصلاح تقسیمات کشوری حاکی از این است که روند جهانی غالب، گرایش به سمت «وسیعتر کردن و تجمیع استانها و کاهش سطوح و واحدهای تقسیمات کشوری» است.»
سازمانهای اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه نیز پیشتر برآورد کرده بودند که اضافه شدن یک استان جدید حدود ۸۱۰ میلیارد تومان به هزینههای جاری سالانه دولت اضافه خواهد کرد.
ایران در حال حاضر بر اساس آخرین وضع تقسیمات کشوری در بهمن ۱۳۹۵ خورشیدی، شامل ۳۱ استان، ۴۲۹ شهرستان، ۸۹۲ بخش، ۲۴۸۶ دهستان و ۱۱۳۳ شهر است.
در این راستان حسن سالاری پژوهشگر ژئوپلیتیک و استاد دانشگاه در آمریکا می گوید که اگر کمی به تاریخ نگاه کنیم متوجه می شویم که بسیاری از تجزیه ها و استقلال طلبی ها در طول تاریخ در اثر تثسیمات استانی اشتباه ره داده است و ر ج ا برای اینکه بتواند کنترل بیشتری بر شهرستان ها یی کوچک داشته باشد و فضا را امنیتی تر کند این اقدام را می کند و متاسفانه اهالی این شهرستان ها هم به دلیل جذابیت مرکز استان شدن از این طرح ها استقبال می کنند . غافل از اینکه یک توطئه بزرگ در پی این پیشنهادات وجود دارد.
او می گوید که این سبک استان سازی ها تنها در ج ا دیده می شود و قطعا سیستم های اطلاعاتی بلوک شرق پشت پرده آن ها هستند.
وی در د
© Copyright Notification: This video is originally produced by IranTV on youtube (youtube.com/IranTV) and all rights are preserved for us. using our contents without permission results in our legal claim.