شکست بزرگ رئیسی و رونمایی مجتبی خامنه ای از یک عملیات ویژه!

© Copyright Notification: This video is originally produced by IranTV on youtube (youtube.com/IranTV) and all rights are preserved for us. using our contents without permission results in our legal claim.

فضای درون جمهوری اسلامی در هفته‌ای که گذشت دستخوش التهابات زیادی بود. ادامه حاشیه‌های «قالیباف گیت» یا «سیسمونی گیت» و حذف محسن رضایی و صولت مرتضوی از کمیسیون اقتصادی دولت و همچنین مواضع تند نمایندگان «مجلس انقلابی» علیه برنامه‌های اقتصادی دولت از جمله این التهابات هستند. هرچند برخی فضای موجود در نظام را بیانگر شکاف عمیق در جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کنند اما با توجه به اینکه این شکاف بیش از دو دهه عمیق‌تر شده، به نظر می‌رسد جریانی متصل به دفتر علی خامنه‌ای و احتمالا با نقش‌آفرینی مجتبی خامنه‌ای فرزند ارشد وی به دنبال آرایشی جدید برای روزهای پس از خامنه‌ای است.
در واقع در سایه حکمرانی ناکارآمد و فساد گسترده با وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی در ایران و نادیده گرفتن منافع ملی کشور با ادامه اصرار ورزیدن حکومت بر شروط فرا‌برجامی و به بن‌بست رسیدن مذاکرات هسته‌ای، اختلافات میان مقامات ایرانی به طور بی‌سابقه‌ای تشدید شده است.
در همین راستا مصطفی قطب‌آبادی، نماینده مجلس ضمن اشاره به اوضاع بغرنج داخلی، پیشنهاد طرح «عدم کفایت» ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری رژیم را مطرح کرده و در این‌باره گفت:« حتی اگر وزرا هم تغییر کنند، مشکلات حل نمی‌شوند و پابرجا می‌مانند. در واقع، مشکل از وزرا نیست، از جای دیگری است و تنها چاره کار، طرح «عدم‌کفایت» اجرایی رئیس‌جمهور است.»
این نماینده مجلس ایران در ادامه با اشاره به ابراهیم رئیسی افزود: «یک نامزد از جناح خاصی، معلوم نیست به چه دلیل روانه پاستور شده، ولی دیگر نماید 3 سال دیگر صبر کنیم که سرنوشت همه ما طوری رقم خورده که 3 سال دیگر چیزی از نظام نخواهد ماند که بخواهیم حفظش کنیم.
در اینجا گویا توجه به یک واقعیت الزامی است با وجود اظهارات و تلاش‌های بی‌سابقه مقامات حکومتی ایران برای منسجم و یکپارچه نشان دادن حاکمیت و کشور پس از به دست گرفتن قدرت اجرایی توسط ابراهیم رئیسی، اختلافات درون جناح‌های نظام طی روزهای اخیر به سطح بی‌سابقه‌ای تشدید شده است.
این چنددستگی صرفا به اختلافات میان مجلس و دولت ایران محدود نیست و به درون هیئت دولت نیز کشیده شده است. در جدیدترین اقدام دولت رئیسی، محسن رضایی که تا پیش از این به عنوان مشاور اقتصادی رئیس جمهوری، عضو کمیسیون اقتصادی دولت سیزدهم بود، بطور غیرمترقبه‌ای از این کمیسیون حذف شد.
حالا شنیده ها از منابع مطلع به خصوص منابعی همچون روزنامه احمد داوودی مدیر سابق و طرد شده روزنامه جوان وابسته به سپاه نشان می دهد که گویا مجتبی خامنه ای به طور جدی به دنبال عملی کردن همان نقشه ای است که سال پیش همه از آن سخن می گفتند اما این روزها شاید آن را فراموش کرده اند. سال گذشته و در آستانه انتخابات شنیده های بسیاری بود مبنی بر اینکه باند مجتبی خامنه ای برای حذف جریان علم الهدی رئیسی دست به روی کار آوردن دولت او کرده اند.
به نظر می‌رسد به نوشته کیهان لندن، آدرس نهایی همه آنچه در دولت و مجلس و قوه قضاییه، همسو و غیرهمسو با یکدیگر در جریان است به دفتر علی خامنه‌ای و مهره‌چینی جریان نزدیک به مجتبی خامنه‌ای بر می‌گردد. جمهوری اسلامی پس از اعتراضات دی‌۹۶ و آبان‌۹۸ و رویارویی مردم با همه جناحین نظام از اصلاح‌طلب تا اصولگرا، بیش از گذشته خود را بر لبه پرتگاه احساس کرد. این هراس، نیاز به همدست شدن قوای سه‌گانه را برای مهار پتانسیل‌های موجود اعتراضی و سرکوب مخالفان الزامی و در نهایت «قاضی مرگ» را بر ریاست قوه مجریه نشاند. از سوی دیگر بیماری علی خامنه‌ای و «نقطه عطف» بودن مرگ وی که ساختار جمهوری اسلامی را پس از خمینی تثبیت کرد، سبب شده بخشی از نظام بسترهای لازم را برای تداوم بدون گزند جمهوری اسلامی در نبود خامنه‌ای فراهم کند. اینهمه را می‌توان انگیزه اصلی برای به روی کار آوردن ابراهیم رئیسی ارزیابی کرد. حضور افراد امنیتی کارکشته در دولت سیزدهم و آرایش سرداران سپاه در مراکز مهم و حساس دولتی که از آن به عنوان «کودتای خاموش سپاه» یاد شده نیز در ادامه سیاست سرکوب معترضان پیش از شکل‌گیری اعتراضات و آماده‌باش برای روزهای نبودِ خامنه‌ای است.

به نظر می‌رسد با چراغ سبزی که از سوی حلقه نزدیک به مجتبی خامنه‌ای داده شد، در ابتدای تشکیل دولت سیزدهم به جریان‌های مختلف اصولگرا برای سهم‌گیری از دولت میدان داده شد. حتی مسعود میرکاظمی که در دولت‌های نهم و دهم در هیئت وزیران محمود احمدی‌نژاد بود به ریاست سازمان برنامه و بودجه رسید و با خود بخشی از مدیران نزدیک به جریان حامی احمدی‌نژاد را به بدنه دولت وارد کرد. در این میان اما محمد مخبر دزفولی که از «ستاد اجرایی فرمان امام» و جریان نزدیک به مجتبی خامنه‌ای به دولت وارد شده به عنوان بازیگردان اصلی دولت سیزدهم در کنار «قاضی مرگ» قرار گرفته است.

اکنون با گذشت چند ماه از فعالیت دولت رئیسی، عملکرد نامطلوب تیم اقتصادی دولت، بهانه‌ای برای پالایش در دولت شده تا فضای قوه مجریه یکدست‌تر از پیش شود. محسن رضایی هرچند عنوان سردار سپاه را یدک می‌کشد اما در میان جریان‌های درون سپاه پاسداران چندان اقبال و نفوذی ندارد و شاید به همین دلیل نخستین گزینه حذفی به شمار می‌رفت. اما او آخرین نفر نخواهد بود و به احتمال زیاد تا پیش از نخستین سالگرد تأسیس دولت رئیسی تغییرات بیشتری در مهره‌های اطراف وی رخ دهد.